Concursul trimestrial de povestiri ediția 34 a fost jurizat de scriitoarea Maria Manolescu. Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.
Următorul concurs de povestiri are deadline 1 martie 2025, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.
Avem trei premianți care câștigă trei locuri la următoarea serie Creative Writing Sundays.
Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în argumentele de mai jos, scrise de Maria Manolescu
POVESTIRI PREMIATE:
Am văzut păsările plecând – Florentina Ionaș
Am ales povestirea pentru emoție, pentru credibilitatea vocii și frumusețea observațiilor naratorului, pentru că arată cu multă duioșie un personaj marginal într-un fel demn, luminos, în toată complexitatea sa, pentru personajele memorabile și atașante, pentru relații frumos construite și pentru că surprinde minunat schimbările, inclusiv cele ale naturii.
Vântul lui Dumnezeu – Elia Ghinescu
Am ales povestirea pentru imaginile sale puternice, pentru ritmul bine susținut și pentru senzația de urgență pe care o creează. Îmi place felul în care lasă să se întrevadă încă de la început un final a cărui intensitate aruncă o lumină aparte asupra fiecărui detaliu de viață și umanitate ce se îndreaptă spre (ceea ce atunci devenise deja) inevitabil.
Voluptatea unui vis – Livia Popescu
Am ales povestirea pentru vocea atașantă, cu umor, deopotrivă naivă și lucidă, pentru empatia pe care o creează cu naturalețe, pentru detaliile pline de prospețime ale relațiilor și motivațiilor personajului și pentru momentul în care ne e arătat acesta – unul suspendat între posibilități, un final deschis care m-a lăsat, ca cititoare, într-o poziție activă, alertă și responsabilă.
POVESTIRI REMARCATE:
Istorie – Claudia Tănăsescu
Pentru personajul atașant și finalul surprinzător și uman.
Domnul Z – Cristina Nicșulescu
Pentru felul în care surprinde traseul unui gând obsedant, și mai ales pentru felul în care tratează o temă gravă în cheie mică și delicată.
Dengo – Gabriela Ludu
Pentru că a găsit o formă/structură specială, ce dă o putere aparte sentimentelor și emoțiilor surprinse.