Concursul trimestrial de povestiri, ediția 9, a fost jurizat de scriitoarea Maria Manolescu (vă invităm s-o citiți și să îi vedeți piesele de teatru). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris texte premiate sau alese pentru publicare! Vor apărea pe site în curând.
Următorul concurs de povestiri are deadline 1 martie, pregătiți operele!
Cum am primit peste 30 de texte, avem 3 premianți, primii 3 din lista de mai jos, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria 17.
Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în analizele de mai jos, scrise de Maria:
„Povestea porcului (Alice Bancu)– O povestire stranie și puternică. Cu atitudine, ironie și sensibilitate. Și o naratoare care vede lumea cu un ochi crud și altul duios, și care revalorizează un basm la fel de straniu.
White Horse (Raluca Nagy) – O povestire cu o scriitură relaxată și cu un ritm intens. Cu surpriză și neliniște, și cu un final foarte frumos care ne schimbă neașteptat perspectiva și emoția.
Pădurea (Simona Marcu) – O povestire neliniștitoare, plină de senzații puternice și neașteptate, care aruncă cu mână sigură exact câtă lumină trebuie peste viața personajului principal.
Mențiuni:
Sterilizare (Georgiana Sârbu) – Bine scrisă, cu dialoguri bine conduse, te ține și are un final care te face să te gândești/dezbați/întrebi.
Anarchy in my kitchen // Practica la vase și tehnologia preparării sarmalelor sub strictă supraveghere (Diana Vlasa) – O povestire proaspătă, cu atitudine, despre un ritual în familie, despre gesturi cotidiene și gesturi care pot revaloriza o relație.
Dragostea nu doare (Florin Toader) – Puternică și în general bine condusă, cu un final ironic.
Cobor la prima (Dan Someșan) – Cu un final ironic dar puțin forțat, e o povestire care se citește cu plăcere, cu o voce autentică.”