Desenezi pe șervețele? Scrii în carnețel? În oricare dintre cazuri, te așteptăm la atelierul de benzi desenate/roman grafic, unde vei învăța să construiești o poveste sau să o desenezi și îți vei găsi un partener.
Se va lucra în echipe scenarist+desenator, fiecare echipă pe o bandă desenată. Întâlnirile sunt 6 separate (scenariștii se antrenează cu Felix Tzele, desenatorii cu Robert Obert) și 4 comune. Am optat pentru împărțirea asta pentru că e nevoie ca scenariștii să intre în scenă în forță mai devreme, ca desenatorii să aibă pe ce să lucreze. Plus că așa întâlnirile sunt mai specializate, fiecare antrenor cu specia lui.
Perioadă: nu a fost stabilită
Loc: Subsol Bar
Structură: 10 ședințe pentru fiecare grup (scenariști/desenatori), 2 ședințe pe săptămână, în weekend, de la 15:00 la 17:00. Program detaliat pe săptămâni.
Cost: 500 lei
Număr maxim de participanți: 12, număr minim 10
Înscriere: Vă puteți înscrie oricând cu un demo la a doua ediție (desene de până acum, dacă sunteți desenatori, respectiv o idee de scenariu de BD, dacă sunteți povestitori) la simina at revistadepovestiri.ro. Subject pentru mail: „Atelier BD 2”. Vârsta minimă 18 ani. Pentru confirmarea locului, se achită 200 lei înainte de începerea cursului, când se strânge numărul minim de participanți.
Pentru orice întrebări, mail la simina @ revistadepovestiri.ro sau 0732009198.
Antrenorii de benzi desenate: Robert Obert și Felix Tzele
Robert Obert face benzi desenate de ceva timp și de curând a publicat partea întâi din romanul grafic Profeția urbană. A terminat grafica la UNArte București și de atunci lucrează și la birou și freelance, ia parte la expoziții și desenează de zor. E în gașca Dezarticulat, e prieten cu Revista Comics și cu Saint Ink, Jumătatea Plină, Anthony Frost, Galeria Imbold, a făcut vizualul de la Balkanik! Festival 2014, a fost guest artist la o expo de comicsuri la MNAC (Comix Connection) și merge cu gașca de sesenatori la diverse Comics Festuri prin țară, e co-autor al cărții „Dracu’la ATAK” (făcută sub aripa artistului german de bandă desenată și ilustrație ATAK) și a fost prezent la Salonul European de Bandă Desenată la București iarna trecută. Robert își dorește să trăiască numai din BD la un moment dat și să călătorească atât de mult încât să i se mai potolească setea de informație și de plăcut. Dar știm cu toții că setea asta e greu s-o astâmperi, oricât te-ai strădui. Pagina lui Robert
Felix Tzele s-a aventurat în lumea comics-urilor în 2012, când a lansat la East European Comic Con short comic-ul COMPOSTUL. După câteva scenarii eşuate, un webcomic nu prea strălucit şi o bandă desenată scrisă la comandă, a lansat în toamna lui 2014 alături de Robert Obert şi Diana Necşulescu romanul grafic Bărăgan 1917. Este fondator al uzinei de comics Dezarticulat, în cadrul căreia a coordonat pregătirea antologiei de bandă desenată LAPSUS (poate fi comandată gratuit de pe www.dezarticulat.com). Când nu chinuie desenatorii cu tot felul de idei ciudate, scrie proză scurtă şi mângâie pisici. A publicat povestiri în Revista de Povestiri, Observator Cultural, Tataia, Argos, Helion, Nautilus şi Revista de Suspans.
Feedbackul participanților:
- Am cunoscut oameni foarte talentați, cu care se poate face treabă superbă pe viitor, și am primit niște informații destul de greu de accesat de un om neinițiat în BD-uri. Dacă cineva e pasionat, recomand cu căldură acest curs pentru aflarea culiselor benzilor desenate.
- Atelierul mi-a adus certitudinea că vreau să continui și că e normal să nu fie floare la ureche :))
- Am o nouă opțiune pentru atunci când voi termina liceul, mai multă experiență în crearea unui desen sau a unei povești.
- Am primit un insight în domeniul BD din România și am cunoscut lume din domeniul ăsta.
- Mă bucur că am cunoscut oameni talentați, mai ales pe desen, fiindcă până acum nu cunoșteam aproape deloc. Sper să mai putem colabora în continuare… Și, bineînțeles, faptul că am învățat cum stă treaba cu scenariul de benzi desenate mă ajută mult… e destul de challenging :D (Claudia Negrea)
Fffoarte faina initiativa; poate treceti si prin Sibiu? :)
:) Mulțumim. Cine știe, într-un viitor glorios.
Si prin Turnu Severin? Va asteptam.
:)